קורסים מקוונים
קורסים מקוונים
קורס מקוון מיועד בעיקרו ללמידה עצמית בהנחיית המרצה. עיקר האחריות היא על התלמיד: תכנון זמן הלימוד וביצוע המטלות על פי המועדים המפורסמים בכל קורס. הקורסים מתוכננים להצגה במסך מחשב ויש מידע שעלול להשתבש בטלפון חכם. מומלץ אפוא ללמוד את הקורסים מול מחשב.
הקורסים המקוונים נחשבים כקורסים אקדמיים לכל דבר ועניין, וחלים עליהם כל תקנות המכללה הכתובות בתקנון. לפניכם המלצות שיסייעו לכם ללמוד באופן מיטבי:
- היכנסו לקורס במודל מיד עם פתיחתו ורשמו לעצמכם את לוח הזמנים לסמסטר ותאריכי הגשת המטלות.
- מומלץ ללמוד בעיון את תכני הקורס ולסכם לעצמכם את עיקרי הנושאים הנלמדים. משהו לא ברור? פנו מיד למרצה במייל או לפי דרכי ההתקשרות המפורסמים באתר הקורס.
- בצעו משימות למידה והגישו מטלות באופן סדיר בהתאם ללוח הזמנים המוצג באתר של כל קורס. דחיית הגשת המטלות תוביל לעומס רב בסוף הסמסטר. כמו כן, איחור בהגשת המטלות כפי שנדרש בלוח הזמנים המופיע באתר הקורס, עלול להביא לגריעה מהקורס, בהתאם להנחיות המכללה.
- להשלמת קורס מקוון נדרש גם ציון עובר במטלות וגם ציון עובר במבחן הסופי.
שימו לב בחלק מהקורסים מספר המשתתפים מוגבל.
הגבלות
- מספר המשתתפים בחלק מהקורסים מוגבל.
- ניתן ללמוד בקורסים המקוונים עד 3 ש”ש בסמסטר אחד ועד 6 ש”ש מאותו חוג במשך כל התואר.
- בחוג לתושב”ע ניתן לצבור עד 5 ש”ש בקורסים מקוונים במסגרת חובות החוג, (סטודנטים שצוברים פחות מ-10 ש”ש על לימודי הגמרא וההלכה בישיבה או במדרשה יוכלו ללמוד קורסים מקוונים בהיקף 6 ש”ש).
מבחנים
- ניתן לגשת למבחן רק בתנאי שכל מטלות הקורס הוגשו.
- תאריך המבחן מופיע בפורטל מידע אישי. התאריך עשוי להשתנות במהלך השנה, ולכן יש לוודא מה התאריך הסופי בסמוך לתקופת המבחן.
- המבחנים אינם חופפים בהכרח לימי הלימוד.
מיקום המבחנים
- המבחנים לקורסים המקוונים של התואר הראשון מתקיימים בקמפוס המכללה באלון שבות. המבחנים לקורסים מקוונים של התואר השני מתקיימים בקמפוס היכל שלמה בירושלים.
- סטודנטים לתואר ראשון הלומדים בקורס מקוון ששייך לתואר השני ייבחנו בקמפוס התואר השני בבניין היכל שלמה בירושלים.
- מיקום המבחן מופיע בפורטל ‘מידע אישי’.
- הסעות למבחנים יוצאות מירושלים בלבד.
יושרה
כניסתכם לקורסים המקוונים כלומדים מאשרת כי קראתם את האמנה המופיעה במוּדל של הקורס, ואתם מקבלים אותה.
למידה מקוונת מתבססת על יחסי אמון בין המורה ובין הלומד. מעילה באמון מונעת מתן ציונים הוגנים, ולכן מערכת הלמידה בודקת את מהימנות העבודות ואת מקוריותן.
לימוד עמיתים הוא דבר רצוי ומפרה אבל ביצוע של משימות וכתיבת מטלות חייבות להתבצע באופן אישי, על ידי הסטודנט ובלשונו ולא בשיתוף גורמים אחרים, אלא אם כן נכתב במפורש אחרת בידי מרצה הקורס.
חיפוש חומרים במרשתת ושימוש בהם במסגרת הלימוד היא פעולה חיובית התורמת לידע. אנו מבקשים ששימוש בחומרים כאלה ייעשה במגבלות הבאות:
- החומר יעובד על ידי הסטודנט, ולא יועתק כלשונו. “עיבוד” פירושו קיצור, תמצות, סיכום, הערכה, הדגשה, וכל פעולה המראה שקראת את החומר והפנמת אותו.
- יש לציין את מראה המקום של החומר המובא מן המרשתת – כך ראוי, והדבר עשוי גם להועיל לתלמידים אחרים, כאשר נשפר את הקורס ונציין בפרק מקורות לעיון בנושא.
- אין להשתמש בתשובות של תלמידים אחרים בקורס כחומר עזר, ואין להעביר את התשובות שלך לתלמידים אחרים.
כאשר מתעורר חשד בדבר שליטת הלומד בחומר שהוגש בקורס – ייערך בירור. במקרים חמורים נשקול ביטול מתן ציון לקורס או אף הרחקה מן הלימודים.
יש שאלות?
- בכל תקלה או בעיה, נא לפתוח פנייה למרכז השירות לקבלת מענה יעיל.
אתר המכללה > סטודנטים > שירות לסטודנטים - לסיוע בנושאי תוכן הקורס ומהלכו יש לפנות למרצה בהתאם לדרכי ההתקשרות המופיעות בדף הקורס.
- לשאלות בנושא מבחנים וציונים, יש לפנות למדור מבחנים.
- ניתן לקבל תמיכה והדרכות על פלטפורמות המכללה בחדר מידע והדרכה בכל קמפוס.
- אם נתקלתם בבעיה בפתיחת הקורס מומלץ לוודא שלא מופעלת חסימת חלונות קופצים.
הדרכות
הדרכה לכניסה למודל והגשת מטלות
מובן מאליו? פרסום של ועדת משמעת בנושא העתקות ועבירות משמעת בקורסים המקוונים.