שם המרצה
ד"ר לינדזי שפירו-שטיינברג
חוג:
אנגלית
מטרת הפעילות
להראות שהמשמעות שאנו נותנים למושג ו/או למונח הינו תוצר של meaning negotiating in community
תיאור הפעילות
בהרצאה שנקראת Negotiating meaning in community המרצה פיזרה 3 בריסטולים גדולים בכתה. בכל בריסטול מילה במרכז ו4 שאלות בארבע פינות של הבריסטול.
לדוגמא: במרכז הבריסטול הופיע המילה fragile ובפינות – שאלות כגון: Where? Where not? Why? Why not?
השאלות הן כלליות ופתוחות על מנת לעורר תגובות רבות. התלמידים מסתובבים בכתה וממלאים את התרשימים השונים במשפטים. וכולם רואים את המשפטים של כולם.
באופן טבעי מתפתחים דיונים שבהם יש שיח סביב המשמעות של המילה. הרי כל פירוש הינו פונקציה של מקום המילה בהקשר הידע הכללי של הלומד. ולכן, עבור כל לומד המילה יכולה לקבל מימדים נוספים רבים.
התוצאה היא הרחבת הבנת המילה. המשמעות של המילה נהיית סך הכל של כל המשפטים של כל הסטודנטים מהפירושים השונים שהמילה קבלה. ולכן, המשמעות נבנית בצוותא, בקהילה.
הפעילות הזאת מבוססת על הכלי של mind mapping כאשר מפה שלמה מיועדת למילה אחת .המפה כוללת מילים נרדפות, הפכים, ביטוים, ושימושים שונים. השינוי בפעילות המתוארת הינו בכך שהמפה בבריסטול מתמלאת על ידי מספר אנשים והמשמעות של המילה הינו תוצר משותף. כל משפט המופיע במפה שנכתבה על ידי סטודנט משפיע על שאר המשתתפים. לאחר הפעילות הבנתי שניתן להשתמש באותה מתודה לכל נסיון להמשגת מושג.
הכלי הינו יעיל לא רק בלמידת מילים בשפה זרה אלא לירידה לעומק של כל מושג או רעיון בכל דיצפלינה באשר היא. ומאד קל להכנה!
דרכי ההוראה
כלים
- מישחוק (למידה באמצעות משחק או מרכיבי משחק)
- מרחב למידה (סביבה לימודית מעוצבת לפדגוגיה)
- עבודה בקבוצות
פדגוגיה מוטת עתיד
- שיתופיות – פעולה משותפת להשגת יעד פדגוגי משותף תוך כדי העצמת הפרט.
- גלוקליות – גיבוש של תודעה, זהות ויכולות גלובליות ולוקליות אצל הלומד ויצירת הרמוניה בניהן.
תגובות התלמידים
מאד חיובי. הפעילות בהחלט הפגיש את הכתה עם הרעיון שמשמעות של שפה הינה תלוית הקשר. שמילים מסמלים הרבה מעבר להגדרה המופיע במילונית.